Cukiságból már Amerika sarkába értünk. Biztonságból a nyomukat keressük.
2016. május 24. írta: Sommer Ágnes

Cukiságból már Amerika sarkába értünk. Biztonságból a nyomukat keressük.

Friss hírként olvastam, hogy vádat emeltek az ellen az édesanya ellen, akinek a kislánya idén év elején életveszélyesen leforrázta magát. Maga a hír is elszomorító, de igazából az utolsó mondat volt, ami miatt sokkolva ültem percekig.

" Az édesanya beismerte a bűncselekmény elkövetését..."

kindersicherheit_ofen2.jpg

Mint anya hirtelen teljesen más szemszögből kezdtem el átgondolni az eseményeket. Adott egy Édesanya, aki feltételezhetően imádja a gyermekét. Mindent megadna neki, mesét olvas, játszik a szőnyegen, elmegy vele a játszótérre és néha közösen főzőcskéznek. Valószínűleg ez az Édesanya mindent elkövet, hogy tökéletes szülő legyen és gyermekét, kiegyensúlyozottan, boldogan, egészségesen nevelje fel.
Aztán egy nap, egy pillanat alatt minden összeomlik.
Megtörténik az, amitől minden szülő retteg, és baleset éri legféltettebb kincsét. Pedig csak egyetlen másodperc volt. Az Édesanya még ott is volt mellette. Mégis bekövetkezett.
Eltudom képzelni az azt következő hetek traumáját. A borzalmas aggodalmat a pici életért és az egészségben történt következmények mérlegelését. Teljes összeomlás és lassú építkezés egy új élet felé, amiben elfogadjuk, hogy ez velünk történt és ezután ennek tudatában fog telni az életünk.
Mindeközben persze zajlik egy hivatalos eljárás, ahol felelőst keresnek és persze gyorsan találnak is. Nem nehéz egy magát egyébként is marcangoló szülőtől kicsikarni a vallomást: igen, bűncselekményt követtem el!

Mi magyarok nagyon furcsák vagyunk. Kiemelkedően pesszimista természetünk van, mégis a biztonságunkra nem szeretünk költeni. A statisztikák szerint a lakosság csupán 30% körüli részének van egyáltalán valamilyen baleset biztosítása és utazáskor is alig több, mint 60% köt utazásbiztosítást.
Valahogy azt reméljük, hogy ezt hátha megússzuk, holott folyamatos mindenkiben a rettegés, hogy mi van ha mégis történik valami?

A gyermek biztonsági eszközök tárháza ma már szinte minden helyzetre kiterjed. Ennek az értelmetlen balesetnek a megelőzésére is elég lett volna egy alig 10.000 forintos eszköz beszerzése. Valószínűleg az érintett Édesanya ma teljes vagyonát adná, hogy az esetet meg nem történté tegye...
Mégis amikor a bababoltokban figyeljük az embereket a legintenzívebb figyelem még mindig azokon a termékeken van, amik cukik. Amikben édes a baba, ami a külsőségeket figyelő társadalom számára egy jó anya mérőszáma.

Hányszor láttak, vagy hallottak olyanról, hogy valaki azt osztotta meg a facebook-on, hogy milyen szuperül megoldott a veszélyes helyzetet az otthonában?
Érdemes a számunkra majmolt amerikai társadalomra vetni egy pillantást. A cukiság természetesen ott is Nr.1 faktor, de millió összehasonlító tesztet, otthoni praktikákról blogokat és kép- és videomegosztásokat találunk, ami a szülői biztonságkeresésről szól. Nem beszélve az államilag támogatott oktatóvideó programokról...

Talán itt az ideje ebben is követni őket??

Amennyiben érdekli a gyermek biztonság és szeretné megismerni a rendelkezésre álló termékeket ajánlom a gyerekbiztos.hu gyermekbiztonsági webáruházat, ahol a sok hasznos termék mellett egy blog is működik, amiből érdemes felkészülni a ránk leselkedő veszélyekre!

Sommer Ági

A bejegyzés trackback címe:

https://gyerekbiztos.blog.hu/api/trackback/id/tr878742384

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása