Madáretető készítése 10 perc alatt 10 forintból
2016. november 30. írta: Sommer Ágnes

Madáretető készítése 10 perc alatt 10 forintból

 Manapság olyan nehéz időt szánni a közös tevékenységekre gyermekeinkkel, pedig mindennél értékesebb az együtt töltött idő. Ezzel én is így vagyok. 
Sütünk, főzünk, ajándékokat böngészünk, csomagolunk, és közben igyekszünk ez idő alatt gyermekünket önálló játékra bírni. Pedig mindezt tehetnénk közösen is! 
Speciális adventi naptárunkkal abban szeretnénk segíteni, hogy ötleteket adnunk minden napra, hogyan tudunk közösen készülődni. Dekorációt, ajándékot, süteményt, vagy csak egy téli játékot kreáljunk együtt és közben igyekezzünk minden pillanatot csak gyermekünkre figyelve átélni. Ennél nagyobb ajándékot nem tudunk adni sem neki, sem magunknak. Minden nap max. 30 perc. Egy próbát megér, nem?!

Karácsonyig minden nap "kinyitunk" egy ajándék dobozt, melybe ötleteket csomagoltunk.Ezek többnyire max. 30 perces foglalkozást igényelnek és semmi különleges beruházási igényt nem feltételeznek. Persze készülünk váratlan meglepetésekkel is, szóval iratkozz fel még ma, hogy egyről se maradj le!

1. napra egy könnyen elkészíthető  madáretető ötlettel melegítenénk be.

Elkészítési idő: 10 perc 
Szükséges kellékek: 
- 1, vagy akár több WC guriga
- mogyoróvaj ( Helyette akár mézet is használhatsz, a lényeg, hogy ehető legyen és nehogy ragasztóval próbálkozz!)
- madáreleség, vagy otthon meglévő napraforgómag is jó
- madzag
- kenéshez fa pálcika, vagy bármilyen fadarab, sőt kenőkés is jó

Elkészítés: 

Kenjétek be a WC gurigát a mogyoróvajjal vastagon, hogy a magocskák bele tudjanak ragadni. Erre kiválóan alkalmas akár már egy 1 éves kezecske is. Az sem baj, ha a kenőpálca helyett az ujjacskáját használja. (Ha törpéd mindenáron megkóstolná ujjaira ragadt "ragasztóját" és mivel ebben az életkorban még nem ajánlott a mogyoró, sem a méz evése, így nekik készítsünk házi ragasztót. Receptet a cikk alján találtok.) 
Hempergessük meg a gurigát a magokban. Kézzel lehet a lyukakat megszórni.
Kössünk rá madzagot és máris kész!
A kevésbé ügyes kezű gyermekek is tökéletes madáretetőt tudnak gyártani, így garantált a sikerélmény.
Nem beszélve arról, ha az általa gyártott madáretetőre eltudjátok csípni, hogy egy madárka rászáll! 
Jó szórakozást. 

Ja és a természetes összetevőjű ragasztót se felejtsem el.
Keverj össze 1 pohár lisztet, 1,5 pohár vízzel. Adj hozzá 1/2 pohár cukrot és 1 teáskanál ecetet. Nem finom, de természetes!

Ne felejtsd. Holnap újra itt leszünk egy újabb ötlettel. Ha szeretnéd email formájában megkapni az ötleteket, feliratkozhatsz itt.

IFrame
Sommer Ági

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gyerekbiztos.blog.hu/api/trackback/id/tr6412011126

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása